Grønne investeringer for framtiden

CICERO Senter for klimaforskning ønsker Oslo Børs grønne liste velkommen. Oslo Børs er den første børsen i verden som lanserer en egen liste for grønne obligasjoner. Listen lanseres i dag.

Les mer >>

CICERO frokostmøte: Oljefondet ut av kull? Og hva med olje og gass?

Skal vi forandre verden fra oljeselskapenes generalforsamlinger, eller ved å selge aksjene? Hva er veien videre etter ekspertrapporten om investeringsstrategien til Statens pensjonsfond utland? Meld deg på CICEROs frokostmøte den 11. februar. (22/01/15)

Les mer >>

All olje og gass i nordområdene må bli liggende, viser ny studie

Olje- og energiminister Tord Lien utlyser i disse dager den 23. konsesjonsrunden på norsk sokkel, men en ny studie viser at alle kjente olje- og gassreserver i nordområdene må bli liggende. (09/01/15)

Les mer >>

Nytt KLIMA ute

Hvor mange temperaturrekorder ble slått i 2014? Klarer norske kommuner å tilpasse seg? Og hvem er småkraftbøndene? Desemberutgaven av KLIMA er ute. (19/12/14)

Les mer >>

Klisterføre i Lima

Etter et døgn på overtid ble verdens land enige om ta et lite skritt mot en ny global klimaavtale. (15/12/14)

Les mer >>

Sprengte gradestokker

NATUR: Året som har gått kan bli ett av de varmeste noensinne. Rekordåret 2014 minner oss på at folk over hele verden allerede må tilpasse seg klimaendringene. Men er vi klare? (15/12/14)

Les mer >>

Regnskogssatsing på rekordtid

Regnskog er ett av de få temaene der det er framgang i klimaforhandlingene. Det kan synes fjernt nå, men da Stoltenberg annonserte Norges regnskogsatsning på klimatoppmøtet på Bali i 2007, satte han trolig tre rekorder. Norgesrekord i størrelsen på tiltaket og i tiden det tok å vedta det politisk. Verdensrekord i størrelse på bevilgningen. Men selve initiativet kom opprinnelig fra miljøbevegelsen. (05/12/14)

Les mer >>

CICERO ønsker grønn liste velkommen

CICERO har i løpet av kort tid blitt en ledende aktør innen grønn finans. Når Oslo Børs i dag lanserer en egen liste for grønne obligasjoner, står forskningsinstituttet klar til å vurdere hvorvidt pengene bidrar til et bedre miljø. (04/12/14)

Les mer >>

Stikker hodet i oljesanden

En ekspertgruppe nedsatt av finansminister Siv Jensen vil ikke utelukke kull- og oljeselskap fra Statens pensjonsfond – utland. (03/12/14)

Les mer >>

Rekordvarme i 2014

2014 er i rute til å bli et av de varmeste årene siden målingene startet, om ikke det varmeste, melder Verdens meteorologiorganisasjon. (02/12/14)

Les mer >>

Forhandlinger på overtid

Forhandlingene foregår nå på overtid, og mange håper på en avslutning i natt. Men mange brikker må falle på plass i løpet av noen få korte timer. (13/12/14)

Les mer >>

Klima-rådgiverne

CICEROs forskere rådgir politikere i klimaspørsmål. (09/12/14)

Les mer >>

Tre sentrale punkter under COP20

Hva vil gjøre klimaforhandlingene i Lima til en suksess? (08/12/14)

Les mer >>

Flere nettsaker >>

CICERO
CICERO Senter for klimaforskning Pb. 1129 Blindern, 0318 Oslo
Besøksadresse: Gaustadalléen 21, 0349 OSLO
Ansvarlig redaktør:
Christian Bjørnæs
Nettredaktør:
Eilif Ursin Reed
Tlf:
22 85 87 50
E-post:
post@cicero.oslo.no