CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder
klimafinans Lokale løsninger Energi Kina Internasjonal klimapolitikk Arktis Mat og skog

 

 

Den 11. september skal vi velge nytt Storting. Politikerne som skal styre landet de neste fire årene, må finne ut av hvordan vi skal omstille oss til lavutslippssamfunnet. Ved CICERO forsker vi frem ny kunnskap om hvordan dette kan gjøres. Vi har bedt noen av forskerne våre forklare hva de mener er de største utfordringene våre nye politikere vil stå overfor.

 

 Hva mener verden om Norge?

 

Krevende klimamål

Hva med oljen og gassen?

Langsiktighet FTW

Klimaendringene handler om risiko

Sykkel og buss i byen - elbil på bygda

videre lesning

Flere klimasaker - fra magasinet KLIMA

Før eller siden forsvinner mistilliten til klimaforskerne, fordi naturen selv sier ifra

KOMMENTAR: Klimadebatten er i ferd med å endres, fordi klimaendringene er blitt synlige.

Utslippstallenes hemmelige liv

Å beregne riktige utslippstall for verdens land er ikke gjort i en håndvending. - Alle som jobber med globale datasett og ikke med spesifikke land, bør ha ei bøtte med salt stående på pulten som de kan ta ei klype fra i ny og ne, sier CICEROs Robbie Andrew.

Love it or hate it: Here's three reasons why we still need CCS

COMMENTARY: Solar and wind are the flavour of the decade, and carbon capture and storage is having an identity crisis. But, love it or hate it, we need carbon capture and storage to keep below 2°C.

Karbonbudsjettet i nye klær

God (klima)kommunikasjon kan få oss til å se velkjent stoff med nye øyne. Avisen New York Times uførte nylig et slikt oppdrag.

Riktig svar på feil spørsmål

CICERO har ikke analysert effektene av Solberg-regjeringens klimapolitikk. Vi har faktasjekket et regnestykke fra MDG. Svaret på dette regnestykket kan ikke brukes til å felle dom over fire år med klimapolitikk.

Plasten som dreper

Forsøplingen av havet er på vei til å bli en av vår tids største miljøkatastrofer, hevder forskere.

Helvete og høyt vann

Klimaforskere har sagt det i årevis: Stormer blir sterkere med global oppvarming. Men den katastrofen storbyen Houston i den amerikanske delstaten Texas opplever akkurat nå, hadde de færreste forstilt seg.

Virkninger av skogvern

Vi har sett på skogvern i åtte regioner i India og funnet at REDD+ egner seg godt som et raskt, men kortsiktig klimatiltak.

– Støtte. Støtte. Støtte.

– Virkeligheten er under angrep: Med Trump kommer vi til å se mye mer forskning finansiert av kull-lobbyen. Det er fryktelig. Amerikanske forskere trenger all støtte fra sine utenlandske medsøstre og medbrødre de kan få, sa Washington-veteran John Podesta da han gjestet Arendalsuka forrige uke.

Lesetips om den ubehagelege framtida

Flere saker i Klima