CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder
klimafinans Lokale løsninger Energi Kina Internasjonal klimapolitikk Arktis Mat og skog

Telefon: +47 22 00 47 25 /

E-post: monica.bjermeland@cicero.oslo.no

Monica er pressekontakt og redaktør for nettavisa KLIMA.

Ho har også ansvar for å kommunisere klimaforsking, både frå CICERO sjølv og frå internasjonal klimaforsking elles. Monica har arbeidd som reportar og redaksjonsleiar i over ti år, til dels som forskingsjournalist. Ho er utdanna journalist frå Høgskulen i Volda og har nyleg tatt ein mastergrad i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo. Monica har vore tilsett ved CICERO sidan våren 2012.

Prosjekter

Utvalgte nettsaker

  • – Skal Noreg verte ein stranded asset? – Bærekraft er den mest interessante investeringsideen nokon sinne, sa Sarah McPhee, svensk Storebrand-direktør, på Erna Solberg sin klimadugnad i Oslo Rådhus.
  • Lang dags shopping mot togradsmålet Forbruksnivået har passert jordas tòleevne med meir enn 50 prosent, men shoppinglysten vår består. Nordmenn trur stadig meir på teknologi og stadig mindre på å kutte eige forbruk, ifølgje ny rapport.
  • Ring oss - vi ringer ikke deg Klimaforskere som mener de har viktig ekspertise eller gode nyhetssaker allmennheten bør vite om, bør selv ta kontakt med journalistene. De ringer nemlig ikke deg. Det har de ikke tid til.
  • Forskeren er objektiv. Fleip eller fakta? Skal forskeren drive med offentlig synsing om effekten av politiske tiltak innenfor sitt ekspertisefelt, eller bør hun holde seg til fakta?
  • Typisk norsk å være vag Borte er det nye hjemme, oljen finansierer grønn omstilling og hårete klimamål mangler konkrete planer for hvordan de skal nås. Norsk klimapolitikk er full av paradokser.
  • Dypt, vilt og inderlig Nei, vi snakker ikke om miljøbevegelsens kjærlighet til Twitter, men om hvordan klimaforandringene vil påvirke energisektoren
  • Politikken som ingen kunne målsette Utslipp på 1989-nivå innen 2000, 40 prosent kutt av referansebanen innen 2020, 40 prosent kutt sammen med EU innen 2030. Det har ikke manglet på mål fra norske politikere de siste 20 årene. Samtidig er målene så godt pakket inn at det ikke er lett å vite om de blir nådd eller ikke.
  • Klimaomstilling blant evig trassige – Folk vil alltid protestere mot endring, seier psykolog Elke Weber. Opposisjon er ibuande i mennesket, like leis opposisjon mot opposisjonen. Så korleis skal vi då få til klimaomstilling?
  • Klimatillitens kjøpmenn Hvordan skal vi klare kunststykket å bryte den onde sirkelen til tvilens kjøpmenn i klimasaken? Ved å finne ut hvordan folk flest – eller allmennheten, som vi også kalles – reagerer på klimatiltak, og hvorfor.