CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder
Klimafinans Lokale løsninger Energi Kina Internasjonal klimapolitikk Arktis Mat og skog

Telefon: +47 22 00 47 25 /

E-post: monica.bjermeland@cicero.oslo.no

Monica er pressekontakt og leiar for nettavisa KLIMA.

Ho har ansvar for å kommunisere CICERO si klimaforsking, særleg det arbeidet som kjem frå atmosfære- og klimapolitikkgruppene, i tillegg til internasjonal klimaforsking meir generelt. Monica har arbeidd som reportar og redaksjonsleiar i over ti år, til dels som forskingsjournalist. Ho er utdanna journalist frå Høgskulen i Volda og har nyleg tatt ein mastergrad i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo. Monica har vore tilsett ved CICERO sidan våren 2012.

Prosjekter

Utvalgte nettsaker

 • – Skal Noreg verte ein stranded asset? – Bærekraft er den mest interessante investeringsideen nokon sinne, sa Sarah McPhee, svensk Storebrand-direktør, på Erna Solberg sin klimadugnad i Oslo Rådhus.
 • Lang dags shopping mot togradsmålet Forbruksnivået har passert jordas tòleevne med meir enn 50 prosent, men shoppinglysten vår består. Nordmenn trur stadig meir på teknologi og stadig mindre på å kutte eige forbruk, ifølgje ny rapport.
 • Typisk norsk å være vag Borte er det nye hjemme, oljen finansierer grønn omstilling og hårete klimamål mangler konkrete planer for hvordan de skal nås. Norsk klimapolitikk er full av paradokser.
 • Dypt, vilt og inderlig Nei, vi snakker ikke om miljøbevegelsens kjærlighet til Twitter, men om hvordan klimaforandringene vil påvirke energisektoren
 • Politikken som ingen kunne målsette Utslipp på 1989-nivå innen 2000, 40 prosent kutt av referansebanen innen 2020, 40 prosent kutt sammen med EU innen 2030. Det har ikke manglet på mål fra norske politikere de siste 20 årene. Samtidig er målene så godt pakket inn at det ikke er lett å vite om de blir nådd eller ikke.
 • Klimaomstilling blant evig trassige – Folk vil alltid protestere mot endring, seier psykolog Elke Weber. Opposisjon er ibuande i mennesket, like leis opposisjon mot opposisjonen. Så korleis skal vi då få til klimaomstilling?
 • Klimatillitens kjøpmenn Hvordan skal vi klare kunststykket å bryte den onde sirkelen til tvilens kjøpmenn i klimasaken? Ved å finne ut hvordan folk flest – eller allmennheten, som vi også kalles – reagerer på klimatiltak, og hvorfor.
 • CICEP Senter for internasjonal klima- og energipolitikk CICEP Senter for internasjonal klima- og energipolitikk er ett av tre sentre for samfunnsvitenskapelig forskning på miljøvennlig energi (FME) etablert av Forskningsrådet i 2011.
 • Revising the National Renewables Policy Mix: The role of state aid and other key EU policies (REMIX) REMIX handler om hvordan EU og nasjonale beslutninger former fornybar energi-politikk i seks europeiske land.
 • Thou Shalt Not Kill (the Planet) I en ny bok har språkforsker Kjersti Fløttum med kolleger nærlest Parisavtalen og utforsket metaforene vi bruker om klima. Forfatterne hevder at klimasaken nå har større potensial som idé enn som fysisk fenomen. Derfor er det en utfordring at tekstene som evner å sette klima på dagsorden ennå er tunge og tekniske.
 • Helvete og høyt vann Klimaforskere har sagt det i årevis: Stormer blir sterkere med global oppvarming. Men den katastrofen storbyen Houston i den amerikanske delstaten Texas opplever akkurat nå, hadde de færreste forstilt seg.
 • Mørklagte, mystiske India? Kina har klart det: å skaffe strøm til sine 1,4 milliarder innbyggere, også de på bygda. Hvorfor klarer ikke India det samme?
 • Å reise sakte og leve mer Om få år skal en turistreise til eller i norske fjell og fjorder skje uten klimagassutslipp. Samtidig håper regjeringen å gjøre Norge til verdens beste reisemål og reiselivsnæringen minst like lønnsom som i dag (LANGLESNING).