Klimaengasjement og kroppslige utfoldelser

Hypotesen er at klimaengasjement kan springe ut av barns lek og utfoldelse i områder som ikke er helt tilrettelagt, planet ut og geometrisk oppmålt. Det kan trengs noen meter med plaster før man, fryktløs, er ute på den andre siden, skriver Espen Stueland i dette essayet.

Årets barnesommarklimabok er...

Ingrid (6,5) har vurdert vårens barne- og ungdomsbøker om klima for Magasinet KLIMA, basert på baksideteksten.

Gandhis etikk som klimaløsning

For å si det med Gandhi: Det finnes ingen vei til en sosialt og økologisk holdbar livsstil, en sosialt og økologisk holdbar livsstil ER veien.

Utfordrende tilpasning i nord

Lengre vekstsesong, kortere skisesong og ambisiøse klimapolitiske tiltak er noe av det befolkningen i Nord-Norge kan vente seg i framtiden. Forskere vil finne ut hvilke forutsetninger utmarksnæringen i nord har for å kunne tilpasse seg de utfordringene som venter.