Hurtigladende busser i umeå, finansiert med en grønn obligasjon. foto: hybricon bus systems

CICERO støtter veksten av grønne obligasjoner i Norden

Nyheter - Nytt fra CICERO

Publisert 01.04.2016

CICERO utvider sitt arbeid med nordiske banker på grønne obligasjoner. Etter flere år med eksklusivt samarbeid med Skandinaviska Enskilda Banken, gir CICERO nå også second opinions til andre nordiske utstedere av grønne obligasjoner.

Nordic Green Bond markedet tar av

Markedet for grønne obligasjoner i Nord-Europa er i sterk vekst. I fjor utstedte 17 nordiske institusjoner grønne obligasjoner - en økning på 21% fra året før. Tre fjerdedeler av disse benyttet en CICERO Second Opinion. I 2015 lanserte Oslo Børs også verdens første liste over grønne obligasjoner, som krever en uavhengig vurdering.

CICERO Second Opinion evaluerer graden av grønnheten ved å gi en uavhengig vurdering av obligasjonens og utsteders miljømål. Som en av verdens ledende klimaforskningsinstitutter, har CICERO så langt jobbet med over 60 second opinions til et bredt spekter av utstedere over hele verden.

Norden har vært i forkant på det grønne obligasjonsmarkedet fra begynnelsen, og vi ser frem til å støtte videre vekst med våre second opinions.

CHRISTA CLAPP, LEDER FOR CICERO CLIMATE FINANCE

Forrige måned utstedte Kommuninvest Nordens største grønne obligasjon per dags dato: verdien økte til 600 millioner dollar som følge av sterk etterspørsel fra investorer. Prosjekter som støttes av denne grønne obligasjonen fra Sveriges største kommunale utlåner, inkluderer en ny skolebygning av massiv tre, hurtigladende kommunale busser og kommunal satsing på vindkraft. Kommuninvest benyttet seg av CICERO til vurdering denne grønne obligasjonen.

Fortsatt global vekst i 2016

Eksperter forventer at interessen for grønne obligasjoner vil fortsette å øke dette året. Tall av Environmental Finance viser at grønne obligasjoner til en rekordverdi av $ 16.3 milliarder har blitt realisert siden starten av året. Dette er en økning på over 40% sammenlignet med første kvartal 2015.